Pelicans 08 pojille hopeaa Jokereiden turnauksesta !
Julkaistu: 29.12.2018 00.00

Jokerit Vierumäki Cup 27.-28.12.2018

Pelicans 08 pojat osallistuivat yhdellä joukkueella AAA -tasoiseen kutsuturnaukseen Myllypurossa. Joukkueista muodostettiin 2 lohkoa.

Mukana olivat Jokerit kahdella joukkueella, Reds Helsingistä (HIFK alusseura), Ilves kahdella joukkueella, Kiekko-Laser Oulusta, Ässät, HC Nokia (Pirkanmaalta turnaukseen koottu joukkue), Kiekko-Vantaa, Blues, Kalpa sekä meidän Pelicans.

Ottelu 1

Pelicans - Ilves 2 - 1

Erittäin tasainen peli, missä paikkoja oli molemmilla. Voittomaali syntyi riemukkaasti 21 sekuntia ennen loppua!

Ottelu 2

Blues - Pelicans 3 - 0

Blues oli alkusarjan vahvin joukkue koko turnauksessa, voittaen kaikki 5 otteluaan. Meidän keskinäinen peli oli myös tasainen ja olisi voinut kääntyä myös toisinpäin. Pieni musta hetki peliin ja Blues rokotti armotta. Paikkoja oli myös meidän maaleihin, mutta lähellä ei lasketa. Ottelun kummajainen oli meille annettu rangaistuslaukaus, minkä tuomari kuitenkin peruutti keskusteltuaan hetken vastustajan valmentajan kanssa. Myönsi tehneensä virheen pelin jälkeen. Virheitä sattuu kaikille ja se ei ratkaissut mitään.

Ottelu 3

Kalpa - Pelicans 1 - 8

Kalpaa vastaan pojat näyttivät osaamistaan ladaten taululle selvät luvut. Tämä ensimmäisen päivän viimeinen ottelu jätti avaimet omiin käsiin, kun vastaan asettui sunnuntaina järjestävä seura Jokerit (Red) sekä Kiekko-Vantaa.

Ottelu 4

Pelicans - Jokerit Red 1 - 1

Turnauksen ehdoton huippumatsi pojilta! Jokerit tuli laajalla rintamalla ja saivatkin yhden maalin aikaan, mutta Pelicans ei lannistunut. Tilanteita saatiin toiseen päähän jatkuvasti, mutta ei vaan uponnut. Syötöt napsuivat kohdilleen ja yritystä riitti sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä, unohtamatta loistavaa maalivahtipeliä. Palkinto tuli vain 2 sekuntia ennen päätössummeria kun loppuun asti yrittänyt Pelicans sai kiekon Jokerimaaliin. Tämä jätti loistavan asetelman Kiekko-Vantaa -peliin, missä tasapelikin olisi riittänyt paikkaan 4. joukossa.

Ottelu 5

Kiekko-Vantaa - Pelicans 1 - 4

Olisiko fiilikset olleet edellisessä Jokerit -pelissä sekä kiireellä syödyssä lounaassa, mutta samaa sykettä ei ollut havaittavissa Vantaata vastaan. Vastustaja siirtyikin 1-0 johtoon pelissä ja johto kesti koko ensimmäisen erän. Valmennuksen herättely erätauolla teki tehtävänsä ja pojat tekivät sen mitä piti. Oma maali pysyi puhtaana ja vastustajan verkko pölisi 4 kertaa. Tämä takasi hienosti paikan 4 joukossa ja mitalipeleissä. Lohkosijoitus oli 2, heti Bluesin jälkeen. Näin ollen vastaan asettui toisen lohkon ykkönen eli HC Nokia. Ko. joukkue oli koottu Pirkanmaan eri joukkueista (HC Nokia, Uplakers ja Leki).

Välierä

HC Nokia - Pelicans 1 - 2 (VL)

Vale-Emävale-Tilasto. Pelistä oli odotettavissa tasainen kun katsoi alkusarjan tilastoja. Olimme tehneet maalin enemmän kuin vastustaja ja päästäneet kaksi vähemmän. Peli oli erittäin tasainen alusta loppuun. Tilanteet vaihtelivat päästä päähän ja olimme hitusen niskan päällä. Siitä palkintona johtomaali, mikä kestikin melkein loppuun asti. Saimme maistaa omaa karvasta kalkkia, kun vastustaja tasoitti ottelun 90 sekuntia ennen loppua. Pojat eivät kuitenkaan tästä lannistuneet. Edessä voittomaalikilpailu, mistä ei draamaa puuttunut. Molempien joukkueiden veskarit (meillä Vipu) kestivät hienosti jopa 8. kierrosta rankkareiden vetäjiä, ennenkuin Eemeli päästi joukkueen piinasta. Mainittakoon, että ehdimme jo kerran juhlia voittoa, mutta kiekko olikin maaliraudan alla (maali oli irti sillä hetkellä). Lisäksi on mainittava, että seitsemännet vetäjät vetivät laukauksensa samaan tolppaan, mutta molemmilla ulkoreunaan. Riemukas välierävoitto tasaisessa pelisse ja tie loppuotteluun Jokereita (Blue) vastaan.

Loppuottelu

Pelicans - Jokerit Blue 1 - 4

Kova joukkue tuli vastaan ja meillä päivän neljäs peli (vastustajalla 3). Ensimmäinen erä oltiin hieman vastaanottavana osapuolena, mutta joukkue kokonaisuudessaan hoiti puolustamisen hienosti ja tauolle mentiin 1-1 asetelmassa. Toisen erän alkuun saimme vyörytettyä peliä Jokereiden päätyyn ja paikkojakin oli, mutta emme onnistuneet viimeistelemään. Sitten alkoi loppua bensa ja Jokerit teki paikoistaan maalit. Parempi voitti, mutta toinen sija ei ollut häpeä. Tässä turnauksessa oli kovia joukkueita vastassa.