Ihmeellinen ottelu Sol-areenalla perjantai-iltana
Julkaistu: 16.02.2020 00.00

Perjantai-iltana nähtiin Sol-areenalla hyvin kummallinen jääkiekko-ottelu. Pelicans B2 tarjosi pelaamisen molempia ääripäitä ottelun sisällä, kun vastaan asettui Espoon Blues. Blues oli vienyt edellisen kohtaamisen Espoossa ja sen oli joukkueen valmennuskin varmasti selventänyt ,ettei takki auki ole syytä lähteä yhteenkään otteluun sarjassa. Kotijoukkue olikin ottelun ensimmäisessä erässä todella hyvä ja pelasi joukkueena. Kun jalkakin toimi, oli Blues pakotettu ottamaan jäähyjä ja sen myötä Pelicans yv toimi myös mallikkaasti, varsinkin Emil Kujalan tulo piristi Pelicansin toista YV kenttää, joka tekikin ensimmäiseen erään kaksi osumaa. Erä selkeästi kotijoukkueelle luvuin 4-0. Toinen erä jatkui lähes samoissa merkeissä ja Pelicans näytti olevan herra ja hidalgo ottelussa vieden erän luvuin 3-1. Mutta sitten tapahtui jotain, mitä ei joukkue todellakaan kaipaa jatkossa. Blues tuli erän alkuun vauhdilla ja yllätti hölmistyneet Pelicans pelaajat heti erän ensimmäisellä minuutilla. Tuosta shokkialusta joukkue vielä toipui tehden kuittauksen heti perään, mutta sitten loppui pelaaminen tyystin. Kotijoukkue alkoi ottaa ns. tyhmiä jäähyjä perä perään ja laski vierasjoukkueen peliin mukaan sen onnistuen maalin teossa kuudesti!!!. Pelicans maalilla Veeti Suur-Askola sai tarpeekseen ajassa 53.20 ja maalille luisteli Aatu Kilponen. Sekään ei seisonutta ja jäähyillyttä kotijoukkuetta auttanut vaan Blues kiri erässä lähes tasoihin kotijoukkueen pelatessa lopussa jopa kolmella kuutta vastaan. Kotijoukkueen onneksi aika tuli kuitenkin täyteen ja loppuluvut 9-7 jättivät kolme sarjapistettä Lahteen.

Ottelusarja on edennyt nyt siihen pisteeseen ,että kotivoitto varmisti Pelicansille play off-paikan , mutta loppujen kuuden ottelun tärkeyttä ei voi liiaksi korostaa. Pelicansilla on mahdollisuus vielä kotietuun, josta on syytä tapella kynsin hampain. Helppo tuo Pelicans loppuohjelma ei tule olemaan ,sillä jo ensi lauantaina kohdataan vieraissa Ässät ja heti seuraavana tuplavieraskiertueella Kärpät ja Kalpa. Joukkue on kuitenkin osoittanut ,että hyvällä pelillä se pystyy voittamaan sarjan minkä joukkueen tahansa ja siihen on syytä loppupeleissä pyrkiä, sillä ottelut ovat hyvää treeniä pleijareihin.