Pataan tuli Porissa
Julkaistu: 24.02.2020 00.00

B2 SM-sarjan sarjapelit alkavat kääntymään loppusuoralle ja lauantaina kävi Pelicans ottamassa mittaa sarjakärki Ässistä. Lähtökohdat pelille eivät suosineet vierailijaa, sillä jo matkanteko vastusti joukkuetta. Itse peli oli joukkueelta ihan kelvollinen, vaikka ns. pataan saatiinkin patapaidoilta oikein huolella. Varsinkin ottelun ensimmäinen erä oli Pelicansilta hyvä, mikä ei ole ollut ominaista joukkueen aiemmissa peleissä. Erä tasaisen väännön jälkeen kotijoukkueelle 1-0. Toisenkin erän tapahtumat eivät numeroiden valossa vastaa ihan tapahtumia, sillä Ässät teki paikoistaan maalit ,Pelicans ei, joten eränumerot ehkä hieman tapahtumia vääristävät 2-0, torjunnat kuitenkin erässä 7-7. Kolmas erä oli Pelicansin osalta selvästi huonoin, eikä se saanut oikein vaarallisia paikkojakaan rakennettua hyvin organisoidulle Ässät puolustukselle. Ja kun vastustaja kävi tekemässä paikoistaan maalit, oli ottelun lopputulos kotijoukkueelle selvä 5-0 voitto. Sarjan kannlat tärkeä viikonloppu on kuitenkin edessä ensi viikonvaihteessa, kun joukkue matkustaa Ouluun ja Kuopioon tuplavieraspelien merkeissä. Nuo pelit ovat ns. ratkaisupelejä taisteltaessa kotiedun saamiseen pleijareihin.