Tyhjä pistepussi tuliaisina pohjoisesta
Julkaistu: 02.03.2020 00.00

Pelicans B2 pohjoisen kierros ei sujunut toivotulla tavalla. Kotijoukkueet Kärpät ja Kalpa veivät play Off- pelien kotiedun kannalta kultaisia pisteitä, ja alkaakin näyttää siltä, että pleijarit startataan vierasottelulla. Enää ei ole edes omissa käsissä, etteikö 1. kierroksella vastaan asetu Kärpät, joka ei varmaankaan kellekään se ykkösvaihtoehto, ei pelillisesti ,mutta ei varsinkaan sijainnillisesti. Itse viikonlopun otteluihin: Lauantaina vastaan asettui siis Kärpät, jolle varmaan jäi edellisestä kohtaamisesta Oulussa jotain hampaankoloon.... Kotijoukkue olikin numeroiden valossa erittäin tehokas vieden avauserän luvuin 2-0. Erä oli kuitenkin Pelicans silmin joukkueen paras ja pelin hallinta varsinkin erän ensimmäisellä kympillä vierailijalla. Toinen erä oli jo selkeämmin isäntien ja se onnistui maalin teossa jo erän ensimmäisellä minuutilla. Pelicans onnistui maalin teossa vasta erän viimeisellä minuutilla Kärppäpelaajan hölmöillessä itsensä suihkuun. Ilo jäi kuitenkin lyhytaikaiseksi, sillä Kärpät karkasi 3 erän alussa alivoimalla maalin tekoon, eikä sen jälkeen osumia enää nähtykään. Pelicansin onnistujaksi pelissä voi hyvin nimetä maalissa ahkeroineen Veeti Suur-Askolan, joka piti joukkuetta pystyssä hyvillä otteillaan torjuen yhteensä 39 laukausta virkaveljen saadessa 31 koppia. Lopputulos 5-1 kertoo kyllä kaiken oleellisen ottelun voimasuhteista.

Sunnuntain peliin joukkue matkusti Kuopioon, jossa isoon kaukaloon asettui hyvin kiekkoa liikuttava Kalpa. Jälleen oli ottelun avauserä numeroiden valossa musta pelsuille, sillä Kalpalta tuntui onnistuvan kaikki, kun taas vierailijalta ei mikään, vaikka paikkoja luotiinkin ihan kohtalaisesti. Avauserä kotijoukkueelle luvuin 3-0. Jatkoerät mentiinkin tasatahtia Pelicansin onnistuessa maalinteossa kahdesti YV:llä. Loppuluvut Kalpalle 5-2. Viikonlopun yhtymäkohdat pelistä löytyvät maalinteon onnistumisesta, joka nyt sakkaa jostain syystä pahemman kerran. Joukkue teki viikonloppunakin suhteettoman suuren määrän töitä yhtä onnistumista kohden. Puolustukseksi on kuitenkin sanottava ,että maalipaikkoja pystytään kuitenkin luomaan, joka sinällään hyvä asia. Kun tuo lukko saadaan auki alkaa pisteitäkin varmasti tulemaan. Ylivoima on joukkueella kuitenkin hyvällä tasolla, samoin alivoima, jota tosin tulee liian paljon ajatellen loppupelejä. Alkusarjan kolme viimeistä peliä on joukkueen osalta nyt tuon pelin palasten kasaamista ja kaikki fokus keskittyneekin varmaan jo loppupeleihin , josta saadaan alkumaisteita sarjan viimeiseen kotipeliin K-Vantaata vastaan. Sitä ennen tulee kuitenkin kellistää K-Kissat ja Ilves, jota hyvää metsästysonnea pojille niihin matseihin.