Tuomo Kärki mukaan Pelicans-polun valmennukseen
Julkaistu: 21.02.2020 00.00

Tuomo Kärki mukaan Pelicans-polun valmennukseen

Pelicans-polun systemaattinen vahvistaminen saa jatkoa, kun Tuomo Kärki saapuu Lahteen taito- ja luisteluvalmentajaksi. Juniorijoukkueiden vastuuvalmentajat jatkavat tehtävissään myös ensi kaudella.

Pelicans-valmennus saa kovan luokan vahvistuksen, kun Tuomo Kärki siirtyy Lahteen taito- ja luisteluvalmentajaksi. Lähes 30 vuoden valmentajakokemuksen omaava Kärki on työskennellyt viimeiset neljä vuotta Sveitsissä Luganon organisaatiossa taitovalmentajana. Ennen Sveitsin pestiään mies on toiminut muun muassa Vierumäellä jääkiekon kehityskeskuksen koulutuspäällikkönä sekä Kiekkoreippaan valmennuspäällikkönä.

- Kova intohimo on palata sen ääreen, mistä lähdin 2004 Vierumäelle. Olen seurannut ilolla päijäthämäläisen kiekkoilun tiivistynyttä yhteistyötä, mitä aikanaan laitettiin alulle, ja sitä työtä on mukava tulla jatkamaan. Seura on kasvanut ja sekä valmentajille että pelaajille on löytynyt toimiva polku, millä edetä. Ensimmäisenä tavoitteena pyrin pääsemään tiukasti kiinni nykytilanteeseen ja sen jälkeen löytämään keinot, miten omalta osaltani pystyn parhaiten tukemaan ja edesauttamaan toimintaa, Kärki kommentoi.

53-vuotias Kärki tulee toimimaan Pelicansin liigajoukkueen sekä U14-20 ikäluokkien tukena. Kärki on tiiviisti mukana koululaisten aamuvalmennuksessa.

- Hieno asia sekä liigajoukkueelle että junioripuolelle että saamme Kärjen tasoisen ammattilaisen viemään päijäthämäläistä kiekkoa eteenpäin. Kärjen palkkaaminen on selkeää jatkumoa seuran strategialle ja Pelicans-polkuun viime vuosina tehtyihin mittaviin panostuksiin, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kertoo.

- Olemme erittäin mielissämme siitä, että saimme kokeneen Tuomo Kärjen yhteisöömme tukemaan nuorten pelaajiemme kehitystä kohti kansallista ja kansainvälistä kärkeä, JuniorPelicansin valmennuspäällikkö Olli Mikkola jatkaa.

Pelicansin juniorijoukkueiden vastuuvalmentajat jatkavat tehtävissään

Erinomaista työtä Pelicansin juniorijoukkueissa tehneet vastuuvalmentajat jatkavat tehtävissään myös ensi kaudella. Pelicansin U20 SM-joukkueen peräsimessä jatkaa Juhamatti Yli-Junnila, U18 SM-joukkueen valmentajana Teemu Leppänen, U16 SM-joukkuetta luotsaa Antti Niiranen ja U15 edustusjoukkueessa vastuun kantaa ensi kaudellakin Tomi Sipiläinen.

- Kaikki valmentajat ovat tehneet kiitettävää työtä ja suunta junioripuolella on oikea, mistä kielii niin joukkueiden menestys kuin myös yksilöiden kehitys. Olemme tyytyväisiä, että valmentajat haluavat jatkaa meillä ja kokevat organisaatiomme mahdollisuutena kehittää omaa osaamistaan sekä organisaation toimintaa, Mikkola perustelee.

Seuran uusimmat

Junior-Pelicans ry

Svinhufvudinkatu 29, 15110 Lahti

044 255 1975 toimisto@juniorpelicans.fi

Toimisto avoinna ma-pe klo 9-15