Julkaistu: 09.05.2022 10.32

Palataan vielä edelliseen kauteen

JuniorPelicans U9 Lahti -joukkueen kausi 2021–2022

Kaudella 2021-2022 JuniorPelicans U9 Lahti -joukkue pelasi Jääkiekkoliiton järjestämää leijonaliigasarjaa. Kauden aikana järjestettiin yhteensä yli 200 tapahtumaa, mukaan lukien harjoitukset, pelit, vanhempien kokoukset ja muut joukkuehenkeä kohottavat tapahtumat.

Mistä kaikki alkoi

Toukokuussa 2021 polkaistiin alkusävelet 2013-syntyneiden U9-joukkueen toiminnalle. Kausi aloiteittiin oheisharjoituksilla, joita oli kahdesti viikossa. Näitä jatkettiin toukokuun loppuun. Kesätauon jälkeen ensimmäiset jääharjoitukset alkoivat elokuun alkupuolella koulujen alkaessa. Mukana porukassa oli 29 innokasta pelaajaa, joka täydentyi 31:n kauden aikana. Elokuun lopulla pidettiin ensimmäinen vanhempien kokous ja joukkueelle valittiin vanhempien joukosta apuvalmentajat, huoltajat, joukkueenjohtajat ja rahastonhoitaja. Nämä toimet ovat hiukan eläneet kauden aikana ja joukkueen aikuisosastoon on saatu täydennystä kauden mittaan. Syksyllä harjoituksia järjestettiin säännöllisesti kahdesti viikossa hallilla ja kerran viikossa oheiset sekä kerran viikossa oheiset jääajan jälkeen.

Sitten pelaamaan

Ensimmäiset harjoituspelit pelattiin Valkealassa KooKoon U9 junnuja vastaan lokakuun alussa. Sen jälkeen alkoivat Leijonaliigapelit ja niitä pelejä onkin riittänyt kaikille pelaajille lähes joka viikonlopulle. Vanhemmat ovat päässet myös mukaan osaksi lasten harrastusta, erityisesti peleissä kirjureina, pelikellossa tai pelinohjaajana sekä tietysti toimimaan kuskeina. Vierumäki-turnauksestakin saatiin vielä mukavasti lisää kokemuksia. Osalle vanhemmista joukkuetoiminta on ollut uutta ja ihmeellistä, toiset ovat taas jo olleet konkareita. Yhdessä on opittu ja päästy eteenpäin.

Pelaajat ovat kehittyneet huimasti kauden aikana. On opittu paljon uusia taitoja jäällä ja myös pukukopin puolella. Välillä on iskenyt väsymys ja toisinaan taas intoa on riittänyt uusiin suorituksiin. Pelikokemusta on kertynyt paljon ja kaikki halukkaat ovat päässet myös kokeilemaan miltä tuntuu olla siellä tolppien välissä. Joukkueen kahdet ensimmäiset maalivahdin varusteet saatiin huippumaalivahti Emil Larmin lahjoituksena, kyllähän niillä on kelvannut pelata

Ikimuistoisia tapahtumia ja joukkuehengen kohottamista

Joulukuussa harjoituksiin saatiin vieraiksi Pelicans liigajoukkueesta kummipelaajat Aatu Jämsen ja Matias Rajaniemi. Ne harkat jäivät varmasti kaikkien mieleen. Aatu ja Matias lahjoittivat vielä liput liigajoukkueen kotiotteluun tammikuulle. Ottelu siirtyi Covid-19 rajoitusten vuoksi, mutta maaliskuussa pääsimme Isku Areenalla kannustamaan Pelicansin liigajoukkuetta ja kyllähän siellä kannustettiin. Samalla viikolla Pelicans-organisaatio haastoi junnut kannustamaan U20 -joukkueen peliä. Eniten junnuja paikalle saaneelle joukkueelle luvattiin pääsy liigajoukkueen viimeisen runkosarjaotteluun ja erätauolle pelaamaan näytösottelu liigajäillä. Tähän haasteeseen tartuttiin ja saatiin U9 junnuja eniten paikalle. Niinpä tiistaina 22.3. U9:n pelaajat pääsivät pelaamaan ensimmäistä kertaa Isku Areenalla.

Leijonaliiga-turnaus Vierumäellä

Huhti-toukokuun vaihteessa Vappu-viikonloppuna tehtiin vielä kauden loppurutistus. Pelaajat kokoontuivat vanhempineen Vierumäelle turnaukseen. Pelaajat pääsivät kokemaan mahtavan ja ikimuistoisen turnauksen, jonka mahdollistivat kaikki niin joukkueen toimihenkilöt, kuin kaikki talkoissa mukana olleet vanhemmat. Talkootunteja kertyi paljon, mutta aikaiseksi saatiin turnaus, johon oltiin tyytyväisiä. Turnauksen vierailta tuli kiitosta onnistuneista järjestelyistä.

Kiitos teille kaikille huikeasta kaudesta, huippua kun olette olleet mukana!

Joukkueen puolesta Meeri, Suvi ja Juha

Seuran uusimmat
12.03.2023 20.42Tärkeitä pelejä
08.01.2023 19.44Kohti kevätkautta
05.11.2022 20.08Kauden vauhdikkain turnaus!
02.10.2022 20.35Vierumäki-turnaus
08.09.2022 10.29Joukkuekuva
17.08.2022 21.20Harkkapelit Mikkelissä
Joukkueen uutisarkisto

Junior-Pelicans ry

Svinhufvudinkatu 29, 15110 Lahti

044 255 1975 toimisto@juniorpelicans.fi

Toimisto avoinna ma-pe klo 9-15