Pelicans B2, B2-nuorten SM-alkusarja

Pelicans B2 - KJT-Haukat  5 - 4 VL

Laune 2

Pelicans varmisti paikkansa SM-sarjaan voittamalla KJT voittolaukauksilla

Pelicans otti tärkeän kotivoiton lauantaina SOL-Areenalla pelatusta SM-alkusarjan ottelusta voittolaukauksilla KJT:sta numeroin 5-4 (1-1,3-0,0-3,0-0,1-0). Voitolla Pelicans varmisti pääsyn SM-jatkosarjaan.

1. erä oli tasainen. KJT meni alkuminuuteilla johtoon ylivoimalla ja heti perään Pelicans tasoitti Matias Leinosen (1+0) maalilla. Erä päättyi tasanumeroissa 1-1.

2. erässä Pelicans onnistui tehokkaasti maalinteossa erikoistilanteissa. Atte Peltonen (2+1) teki ensin maalin siirretyn rangaistuksen aikana ja erän loppuminuuteilla alivoimalla. Niilo Reimari (1+0) pääsi myös maalin makuun ylivoimalla. Peli tuntui jo ratkenneen, kun erätauolle mentiin 4-1 lukemissa.

3. erä oli Pelicansilta todella huono. KJT hallitsi peliä ja Pelicans joutui rikkomaan. Viisi 2-minuutin jäähyä antoivat vierasjoukkueen tilaisuuden, jonka se hyödynsi mallikkaasti. KJT teki neljä ylivoimamaalia ja nousi tasoihin.

Näin mentiin jatkoajalle, joka oli maaliton. Voittolaukauksilla Pelicans oli kuitenkin parempi ja voitto ratkesi B1-lainapakki Justus Jaakkolan onnistumiseen.

Pelicansin maalissa Aku Ripatti jouti antautumaan neljästi, mutta kaikki maalit tehtiin ylivoimalla. Torjunoja tuli runsaasti, yhteensä 49 (92,4%).

Tilastot

5 - 4 VL

KJT-Haukat
1 - 13 - 00 - 30 - 01 - 0
2'Jäähy: 2 minPiirainen Eemeli
4'MaaliLeinonen Matias
4'MaalisyöttöLaakso Niklas
4'2. maalisyöttöPeltonen Atte
11'Jäähy: 2 minYli-Heikkilä Aaro
13'Jäähy: 2 minPihamaa Juho
22'Jäähy: 5 minPihamaa Juho
22'Jäähy: 20 minPihamaa Juho
26'MaaliPeltonen Atte
26'MaalisyöttöBrofeldt Niki
26'2. maalisyöttöHakala Eemeli
35'MaaliReimari Niilo
35'MaalisyöttöMäkinen Martti
35'2. maalisyöttöMuttilainen Veeti
37'MaaliPeltonen Atte
38'Jäähy: 2 minMuttilainen Veeti
45'Jäähy: 2 minLeinonen Matias
47'Jäähy: 2 minSiitonen Jami
48'Jäähy: 2 minBrofeldt Niki
49'Jäähy: 2 minYli-Heikkilä Aaro
58'Jäähy: 2 minLeinonen Matias