31.3.2021 SJL: Sarjatoiminta keskeytetään

Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta on liittohallituksen valtuuttamana päättänyt 31.3., että miesten Mestistä, Suomi-sarjaa, U20 SM-sarjaa ja naisten Mestistä lukuun ottamatta kaikki sarjatoiminta lopetetaan Länsirannikon ja Hämeen alueilla sekä Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa sekä Etelä-Savon sote-alueella (Essote) ja Jyväskylän seurojen osalta.
Katso koko uutinen Jääkiekkoliiton sivuilta...

Pelicansin juniorijoukkueiden harjoittelu päättyy kauden 2020-21 osalta

 • U12-20 viikko 15
 • U9-11 viikko 16

Kesäharjoitusryhmät julkaistaan

 • U15-22 viikko 16
 • U9-14 ryhmien läpikäynti huhtikuun aikana (valmennusvastaavilta erillinen kontaktointi)

Kauden 2021-22 harjoittelu käynnistyy

 • U13-20 viikko 18
 • U9-12 viikko 19

24.3.2021 Rajoitukset jatkuvat 30.4. asti

Koronaepidemia on alueellamme leviämisvaiheessa. PHHYKY:n suositukset ja rajoitukset ovat voimassa tämänhetkisen arvion mukaan 30.4. asti. Rajoitukset liikuntapaikkojen ja -ryhmien osalta jatkuvat samoina kuin aikaisemmin. Lisätiedot: https://www.phhyky.fi/fi/asiakkaalle/koronavirus/a...


18.3.2021 Pelitoiminnan rajoittaminen

 • Jääkiekkoliiton Hämeen alue on perunut kaikki Leijonaliiga pelit 28.3. asti.
 • JuniorPelicans on linjannut, että myös kaikki U9-13 eri harjoitusryhmien väliset harjoitusottelut perutaan 28.3. asti.

2.3.2021 Uudet rajoitukset ja suositukset Päijät-Hämeen alueella

Alueellinen koronayhteistyöryhmä on eilen todennut Päijät-Hämeen alueen olevan epidemian leviämisvaiheessa. Valtioneuvoston 25.2. julkaisemat toimet on otettu käyttöön Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella, ja uudet suositukset ja rajoitukset ovat voimassa tämänhetkisen arvion mukaan 28.3. asti. Suositusten osalta ne tulevat voimaan välittömästi.

Alueellisen koronayhteistyöryhmän tekemien päätösten harrastetoimintaan kohdistuvat kohdat:

 • Suljetaan yleisölle avoimet kuntien hallinnoimat julkiset tilat, mutta kuitenkin turvataan välttämättömät palvelut ja asiointi sekä mahdollistetaan vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ohjattu harrastustoiminta.
 • Vuonna 2007 ja sitä ennen syntyneiden ryhmäharrastustoiminta keskeytetään.

Alueen kunnista Lahti ja Heinola ovat ilmoittaneet tänään, että kaupungin liikuntatilojen rajoitukset alkavat välittömästi kestäen 28.3. saakka.

JuniorPelicans joukkueiden kohdalta tämä tarkoittaa sitä, että

 • U14 ja vanhempien joukkueiden toiminta keskeytetään tästä päivästä 2.3. alkaen
 • keskeytys jatkuu tämänhetkisen arvion mukaan 28.3. asti.

22.2.2021 Aluekohtaiset suositukset

Päijät-Soten koronayhteistyöryhmä päätti suosittaa maanantaina aluehallintovirastolle koronarajoitusten jatkamista maaliskuun loppuun asti. Seuratoiminnoissa tämä tarkoittaa sitä, että

 • Lapsi-vanhempi ja Kunnon Äijät toiminta perutaan koko kevätkauden osalta
 • sekaryhmät", eli PHT U13 & U14, Taito U13 & U14, MV-jäät, Taitojäät ti & pe klo 15-16 ja KK Ekstrapelivuoro ovat tauolla maaliskuun loppuun ja näitä jatketaan huhtikuussa, jos mahdollista

17.2.2021 Alueemme koronayhteistyöryhmä teki muutoksen suosituksiin

Alle 12-vuotiaiden harrastuksissa luovutaan ryhmäkokojen rajoituksista. Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeen mukaan alle 12-vuotiaiden ryhmäharrastuksia ei rajoiteta tämänhetkisellä epidemiatasolla. Tämä huomioidaan myös yhtymän ohjeistuksessa. Nämä muutokset astuvat voimaan 22.2.2021. Muut yhtymän alueen suositukset ja rajoitukset ovat voimassa 28.2.2021 asti.


8.2.2021 Hyvinvointiyhtymän koronayhteistyöryhmä linjasi maanantaina 8.2., että voimassa olevat suositukset ja rajoitukset jatkuvat ainakin 28.2. asti.


2.2.2021 Lasten ja nuorten harrastusryhmien toiminta sisätiloissa voi käynnistyä myös Lahdessa ja Hollolassa

Tiistaista 2.2.2021 alkaen voidaan myös Lahdessa ja Hollolassa käynnistää alle 20-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueen kaikkia suosituksia ja rajoituksia arvioidaan seuraavan kerran viimeistään 8.2.

Lasten ja nuorten sisätiloissa tapahtuva harrastusryhmien toiminnassa on noudatettava seuraavia periaatteita:

 • Harrastusryhmän kokoonpano on vakiintunut ja perustuu ennakkoilmoittautumiseen.
 • Ryhmän enimmäiskoko sisätiloissa on 20.
 • Toiminnassa noudatetaan viranomaisten ja liikunnan osalta lisäksi Olympiakomitean antamia terveysturvallisuusohjeita turvaetäisyyksistä, käsihygieniasta ja kasvomaskien käyttämisestä.
 • Ohjaajat ja 12 vuotta täyttäneet osallistujat käyttävät kasvomaskia, mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle. Kasvomaskin käyttöä edellytetään muulloin paitsi urheilusuoritusten aikana.
 • Toiminta toteutetaan tavalla, jossa lähikontaktit voidaan välttää tai ne vähenevät merkittävästi.
 • Harrastusryhmän koko on mitoitettava niin, että osallistujat voivat säilyttää turvavälin. Suurissa tiloissa voi toimia useampi ryhmä kuitenkin siten, että ryhmät eivät ole keskenään kontaktissa.
 • Ryhmäkoon mitoittamisesta ja valvonnasta sekä muiden ohjeiden valvonnasta vastaa toiminnan järjestäjä.
 • Harrastukseen saattajat, kuten vanhemmat, eivät tule sisätiloihin. Alle kouluikäisten saattamisen osalta voidaan tehdä erityisjärjestelyjä.
 • Kaikessa toiminnassa harrastustilojen pukeutumis- ja peseytymistilojen käyttö rajoitetaan vain täysin välttämättömään käyttöön.

Harjoittelusta tauolla ovat aikuisryhmä Kunnon Äijät ja "sekaryhmät", eli

 • PHT U13, PHT U14 Sol & Vierumäki
 • Taito U13, Taito U14 Sol
 • MV-jäät Sol
 • Taitojäät Sol ti & pe klo 15-16

22.1.2021 Koronarajoitusten vaikutus seuratoimintaan

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on tehnyt rajoitusten tiukennuksia ennakoivasti aiempaa herkemmin leviävien virusmuunnosten vuoksi leviämisvaiheessa oleville alueille (Lahti ja Hollola). Hyvinvointiyhtymä suosittaa sisätiloissa kokoontuvien lasten ja nuorten harrastusryhmien toiminnan keskeyttämistä, vaikka epidemiatilanne ei ole heikentynyt.

Suositukset ja rajoitukset ovat voimassa 26.1.2021 alkaen ja tämänhetkisen arvion mukaan 15.2.2021 asti.

Lahden kaupunki ja Hollolan kunta ovat ilmoittaneet peruvansa lasten ja nuorten harjoitusryhmien salivuorot ja jäähallivuorot kyseiseltä ajalta. Heinolalaiset ja vääksyläiset joukkueet voivat jatkaa toimintaansa.

JuniorPelicans haluaa toimia vastuullisesti ja seuran hallitus on päättänyt noudattaa ohjeistuksia, eli sisätiloissa tapahtuva seuran ja joukkueiden harjoittelu keskeytetään 26.1.-15.2. ajalla.

Joukkueille haetaan korvaavia harjoitusvuoroja ulkotiloista. Poikkeuksena kilpajoukkueet, joille haemme vuoroja alueen jäähalleista, yhtenäisen lajiliittojen linjauksen ja paikallisten jääurheiluseurojen linjauksen mukaisesti.

Rajoitustoimet eivät koske oppilaitosten aamuharjoittelu ja kerhotoimintaa.

JuniorPelicans haluaa toimia vastuullisesti ja olla osa koronapandemian vastaista rintamaa. Olemme kuitenkin erittäin huolissamme rajoitusten vaikutuksista lasten ja nuorten fyysiseen, psyykkiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiin. Lasten ja nuorten urheiluseuratoiminnan keskeyttäminen ei ole oikea toimenpide, eikä sen hyödyistä koronan leviämisen ehkäisyssä ole minkäänlaista tieteellistä näyttöä. Siksi olemme vedonneet monin eri tavoin päättäjiin, kuntatasolta aina valtakunnan tasolle. Yhdessä Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilun ja lähes neljänkymmenen eri seuran kanssa olemme vedonneet Lahden kaupungin ja Hollolan kunnan päättäjiin sekä Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymään sen puolesta, että kunnallisia liikuntatiloja ei suljettaisi ja että lasten ja nuorten seuratoiminta voisi jatkua.

Jotta junioreiden jääkiekkoharrastus saadaan pidettyä käynnissä, jokaisen pelaajan, toimihenkilön ja vanhemman on edelleen syytä toimia vastuullisesti ja ohjeita noudattaen! Suosittelemme kaikkia noudattamaan Viisi valttia koronan ehkäisyyn –toimia!


4.1.2021 PHHYKY:n ja AVI:n voimassa olevat suositukset ja rajoitukset koko yhtymän alueelle kestävät tämänhetkisen arvion mukaan 25.1.2021 asti.

 • Naiset -joukkueen ryhmäharjoitukset on peruttu tältä ajalta.
 • Kunnon Äijät -ryhmän harjoitukset on peruttu tältä ajalta.
 • Kiekkokoulu: Lapsi-vanhempi (Lahti) ja Luistelukoulut Heinola, Hollola, Vääksy ja Nastola ryhmien harjoitukset peruttu tältä ajalta.

8.12. Koko Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alue on koronaepidemian leviämisvaiheessa. Voimassa olevat suositukset ja rajoitukset koko yhtymän alueelle kestävät tämänhetkisen arvion mukaan 4.1.2021 asti.

 • Naiset -joukkueen ryhmäharjoitukset on peruttu tältä ajalta.
 • Kiekkokoulu: Lapsi-vanhempi (Lahti) ja Luistelukoulut Heinola, Hollola, Vääksy ja Nastola ryhmien harjoitukset peruttu tältä ajalta.

26.11. Päijät-Hämeen alue on koronaepidemian leviämisvaiheessa. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän 25.11. asettamat suositukset ja rajoitukset sekä Jääkiekkoliiton suositukset ja rajoitukset tarkoittavat seuratoiminnassa seuraavia toimia 25.11.-14.12. ajalla:

 • Ottelut on peruttu Naisten, U19 Akatemian ja U19 Teamin osalta.
 • Ryhmäharjoitustoiminta on peruttu Naisten ja Kunnon Äijien osalta.
 • U19 Ak ja U19 team -joukkueiden osalta odotamme ylilääkärin tarkennusta asiaan (suurin osa pelaajista alle 18-vuotiaita).
 • Kaikki sarja- ja harjoitusottelut pelataan ilman yleisöä. Vain joukkueiden toimihenkilöt, toimitsijat, tuomarit ja hallin henkilökunta pelaajien lisäksi saa olla hallissa. Näitä henkilöitä ei lasketa 10 henkilön rajoitukseen. Tämä tieto joukkueenjohtajien on välitettävä vastustajille.
 • Kaikki harjoitustapahtumat jäähalleissa ja muissa tiloissa järjestään ilman yleisöä.
 • Kiekkokoulu: Lapsi-vanhempi (Lahti) ja Luistelukoulut Heinola, Hollola, Vääksy ja Nastola
  • Ryhmien harjoitukset peruttu 14.12 asti, koska aikuisten ryhmäharrastukset on kielletty ja näissä ryhmissä on aikuisia lasten kanssa jäällä. Ne lapset ketkä tulevat toimeen itsenäisesti jäällä voivat osallistua normaaliin kiekkokouluun Heinolassa, Hollolassa Vääksyssä ja Nastolassa. Lahdessa voi osallistua Luistelun ABC-ryhmän jäävuorolle. Vuoroille voi osallistua noudattaen alla olevaa ohjetta.
 • Kiekkokoulu: Luistelun ABC (Lahti), Jääkiekon ABC (Lahti), Tekniikkakoulu (Lahti), Kiekkokoulut Hollola, Nastola, Heinola ja Vääksy
  • Kaikki varusteet puettava päälle jo kotona. Myös luistimet (muistakaa hankkia teräsuojat ja nimetä ne). Koska vanhempia ei jäähallien sisätiloihin saa tulla, ryhmän ohjaajat ottavat lapset vastaan hallin ovella ja ohjaavat oikeaan pukukoppiin odottamaan jäälle menoa. Pukukopista mennään jäälle ohjaajien johdolla. Harjoituksen jälkeen lapset tuodaan ohjaajien toimesta hallin ovelle, jossa vanhemmat ovat odottamassa noudattaen maskisuositusta ja turvavälejä. Infotkaa lapsia, että vanhemmat eivät saa tulla halliin sisälle ja varmistakaa että pystyvät toimimaan harjoituksissa ilman vanhemman läsnäoloa. Hallien kahviot ja katsomot ovat suljettu ja niihin ei saa mennä, kuten ei muihinkaan hallin sisätiloihin.

Seura noudattaa viranomaisten ja Jääkiekkoliiton päätöksiä ja suosituksia ja kehottaa kaikkia toimijoita toimimaan vastuullisesti ja ohjeita noudattaen, jotta junioreiden harrastustoiminta saadaan pidettyä käynnissä!

Päätös seuran järjestämään harjoitteluun osallistumisesta tulee aina olla yksilön itsensä. Toiminnassa tulee kiinnittää tarkasti huomiota turvaväleihin ja hyvään käsi- ja yskimishygieniaan. Kasvomaskia suositellaan käytettävän tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voida välttää.

Lisätiedot: Ari Suomalainen 050 375 0685 ari.suomalainen(at)juniorpelicans.fi