Ainutlaatuinen pilottihanke kannustaa lapsia matalan kynnyksen liikuntaan
12.6.2018 13:15 Uutiset / Pääsivusto

Maanantaisessa lehdistötilaisuudessa julkistettiin kolmen seuran, Pelicans SB:n, FC Kuusysin ja JuniorPelicansin kehittämä PIHA-pilottihanke.

FC Kuusysistä paikalla olivat urheilutoimenjohtaja Harri Kampman ja valmennuspäällikkö Sami Karvonen. JuniorPelicansia tilaisuudessa edusti toiminnanjohtaja Ari Suomalainen ja Pelicans SB:tä toiminnanjohtaja Jari Koskinen.

Tilaisuudessa julkaistiin pilottihanke, jolla pyritään saamaan 4-7 -vuotiaat matalalla kynnyksellä jalkapallon, jääkiekon ja salibandyn pariin. Nimi PIHA tulee tausta-ajatuksesta, että lapset saataisiin pelaamaan ja sosialisoitumaan enemmän myös omilla pihoillaan.

Tavoitteena on totuttaa ainakin 500 lasta monipuoliseen liikuntaan ja saada liikkuvasta lapsesta liikkuva aikuinen. Pilottihanke toteutetaan viikkokalenterin avulla, joka on suunniteltu seurojen kesken. Tämä mahdollistaa useamman lajin harrastamisen viikossa ilman, että eri lajien treenivuorot menevät päällekkäin. Lisäksi kustannuksia on pienennetty, osallistumismaksu puolittuu osallistumalla useampaan lajiin.

Suomalainen näkee hankkeelle jatkoa myös pidemmällä tähtäimellä.
"Jatkossa olisi hienoa viedä tätä joukkuetasolle aloittaen pienimmistä junioreista. Unelma on se, että useampaa lajia voidaan viedä eteenpäin.", Suomalainen kertoo.

Kampmanin mukaan meidän pitäisi oppia löytämään lahjakkuudet ja rekrytoida ne oikean lajin pariin.
"Tärkeintä on kuitenkin saada liikkuvasta lapsesta liikkuva aikuinen. Sillä on jo kansanterveydellisesti edistävä vaikutus.", Kampman painottaa.

Hanke on määrä aloittaa syksyllä. Ilmoittautuminen lajeihin alkaa 1. elokuuta.


   
Lisää uutisia
Junior-Pelicans ry
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Kategoriat