Ainutlaatuinen pilottihanke kannustaa lapsia matalan kynnyksen liikuntaan
Julkaistu: 12.06.2018 00.00

Ainutlaatuinen pilottihanke kannustaa lapsia matalan kynnyksen liikuntaan

FC Kuusysistä paikalla olivat urheilutoimenjohtaja Harri Kampman ja valmennuspäällikkö Sami Karvonen. JuniorPelicansia tilaisuudessa edusti toiminnanjohtaja Ari Suomalainen ja Pelicans SB:tä toiminnanjohtaja Jari Koskinen.

Tilaisuudessa julkaistiin pilottihanke, jolla pyritään saamaan 4-7 -vuotiaat matalalla kynnyksellä jalkapallon, jääkiekon ja salibandyn pariin. Nimi PIHA tulee tausta-ajatuksesta, että lapset saataisiin pelaamaan ja sosialisoitumaan enemmän myös omilla pihoillaan.

Tavoitteena on totuttaa ainakin 500 lasta monipuoliseen liikuntaan ja saada liikkuvasta lapsesta liikkuva aikuinen. Pilottihanke toteutetaan viikkokalenterin avulla, joka on suunniteltu seurojen kesken. Tämä mahdollistaa useamman lajin harrastamisen viikossa ilman, että eri lajien treenivuorot menevät päällekkäin. Lisäksi kustannuksia on pienennetty, osallistumismaksu puolittuu osallistumalla useampaan lajiin.

Suomalainen näkee hankkeelle jatkoa myös pidemmällä tähtäimellä.
"Jatkossa olisi hienoa viedä tätä joukkuetasolle aloittaen pienimmistä junioreista. Unelma on se, että useampaa lajia voidaan viedä eteenpäin.", Suomalainen kertoo.

Kampmanin mukaan meidän pitäisi oppia löytämään lahjakkuudet ja rekrytoida ne oikean lajin pariin.
"Tärkeintä on kuitenkin saada liikkuvasta lapsesta liikkuva aikuinen. Sillä on jo kansanterveydellisesti edistävä vaikutus.", Kampman painottaa.

Hanke on määrä aloittaa syksyllä. Ilmoittautuminen lajeihin alkaa 1. elokuuta.

Seuran uusimmat

Junior-Pelicans ry

Svinhufvudinkatu 29, 15110 Lahti

044 255 1975 toimisto@juniorpelicans.fi

Toimisto avoinna ma-pe klo 9-15