Voitto Viikingeistä 5-3
Julkaistu: 06.12.2018 00.00

Elintärkeä 5-3 voitto Vuosaaren Viikingeistä piti hengissä mahdollisuudet suoraan säilymiseen C-nuorten SM-sarjassa. Tappiolla ristiinkarsinnat olisi ollut käytännössä tosiasia. Voitolla noustiin vain pisteen päähän Viikingeistä, jotka ovat sarjassa heti meidän edellä ja viivan yläpuolella. Ottelun taikuriksi valikoitui Italian vahvistus Jack Alessio joka ottelusta toiseen näyttää omalla asenteellaan esimerkkiä koko joukkueelle. Täytyy todeta, että Jack on tullut tänne pelaamaan eikä nauttimaan Suomen talvesta.

Ensimmäistä erää Pelicans hallitsi, melko vakuuttavasti ja ennen erän puoltaväliä peli oli jo 2 - 0 Leevi Parantaisen ja Jesse Rantasen maaleilla. Erätauolle mentiin näissä lukemissa.

Erätauolla Viikinkien valmennus oli saanut joukkueelleen työhousut jalkaan ja toinen erä oli viikinkien hienoista hallintaa. 1 -2 kavennus syntyi erän alkuun. Janne Aaltonen lisäsi Pelicaanijohdon 3 -1 lukemiin 36 minuutin kohdalla upealla läpiajoviimeistelyllä. Tämän mahdollisti Jere Partasen ja Topias Männikön loistava esityö omalla puolustusalueella. Heille myös syöttöpisteet Aaltosen maaliin. Viikingit kavensivat ylivoimalla vain 22 sekuntia tämän jälkeen ja erä viikingeille 2-1.

Kolmanteen erään lähdettiin Pelicansin 3 - 2 johdossa. Erän alku oli Viikinkien ja tasoitusmaali syntyi kun erää oli pelattu 5 minuuttia. Tasoituksen jälkeen ote siirtyi Pelicansille ja Lauri Kallion upea maalille nousu vei Pelicansin 4 -3 johtoon. Topias Vilen viimeisteli vielä tyhjään maalin loppulukemat 5 - 3. Kallio ja Vilen saivat ottelussa myös syöttöpisteet mieheen ja olivat joukkueen tehopelaajat 1 + 1 tehoilla. Myös Juho Heinonen ja Visa Lehtinen saalistivat ottelussa syöttöpisteen. Maalilla Aatu Sarikka oli mainiolla pelipäällä.

Voiton myötä lauantain ja sunnuntain viimeiset ottelut ratkaisevat ristiinkarsintoihin lähtijät. Tällä hetkellä olemme pisteen päässä Viikingeistä ja 3 pistettä K-Vantaasta jotka molemat ovat karsintaviivan yläpuolla, joten viikonlopun otteluissa riittää panosta. Meillä kotiottelut sekä lauantaina, että sunnuntaina. Lauantaina Jokipojat ja sunnuntaina JYP.