Sol Areenan laajennusosan rakennustyöt käynnistyvät
Julkaistu: 04.05.2020 00.00

Sol Areenan laajennusosan rakennustyöt käynnistyvät

Sol Areenan kylkeen rakennetaan yli tuhat neliötä uutta tilaa jääseurojen oheisharjoittelua varten. Uudisosaan tulee juoksurata, kuntosali ja palloilutila. Lisäksi rakennukseen tulee lisää kaivattuja pukuhuonetiloja sekä toimistotilat omistajalle, Lahden Urheiluhalliyhdistykselle.

Rakennustyöt alkavat viikolla 19 ja laajennusosan odotetaan valmistuvan syksyllä. Harjoitusjäähallia käyttävät eniten JuniorPelicansin, Lahden Taitoluistelijoiden ja Lahti Ringeten harrastajat.

– Tiloja oheisharjoitteluun on kaivattu kauan. Tähän asti lapset ja nuoret ovat tehneet lämmittelyharjoituksiaan ulkona, välillä pakkasessakin tai sitten juosseet pitkin käytäviä, naurahtaa Lahden Urheiluhalliyhdistys ry:n puheenjohtaja Reijo Mäki-Korvela.

Junioriharrastajat käyttävät tiloja pääsääntöisesti iltaisin. Päivisin halli ja uudet tilat ovat myös koulujen ja päiväkotien käytettävissä.

Urheiluhalliyhdistys saa valtiolta tukea reilut 540 000 euroa tukea – hankkeen kustannusarvio on 1,7 miljoonaa.

– Tuki saatiin, koska kyseessä on pilottihanke. Suomessa on noin 300 harjoitusjäähallia ja meidän halli on ensimmäinen, minkä yhteyteen oheisharjoittelutilat rakennetaan. Tätä seurataan varmasti mielenkiinnolla muualla Suomessa, Mäki-Korvela selittää.

Mäki-Korvelan mukaan Sol Areenan käyttöaste on yksi suurimmista Suomessa.

– Jääpulahan meillä Lahdessa on yhä. Solilla on vuosittain 220 000 kävijää, uusien tilojen arvioimme tuovan 10–15 000 uutta käyttäjää lisää.

YLE Suvi Turunen

Junior-Pelicans ry

Svinhufvudinkatu 29, 15110 Lahti

044 255 1975 toimisto@juniorpelicans.fi

Toimisto avoinna ma-pe klo 9-15