Pelicansin U20- ja U18-leireissä positiivinen maku alkukaudesta
Julkaistu: 05.11.2020 00.00

Pelicansin U20- ja U18-leireissä positiivinen maku alkukaudesta

Pelicans pelaa U20 SM-sarjassa tuloksellisesti mainiota syksyä. Pelicans U18 on niin ikään kiinni alkusarjaan asettamassaan tavoitteessaan.

Pelicans U20 on 16 ottelun jälkeen alkusarjassa viidentenä. Pelicans U18 on puolestaan 10. sijalla 17 ottelua pelanneena. Miltä alkukausi on kokonaiskuvassa näyttänyt?

U20-joukkueen päävalmentaja Juhamatti Yli-Junnila: On ollut tosi positiivinen alkukausi, vaikka viimeiset pari viikkoa on ollut vaikeampaa. Tuloksellisesti on onnistuttu positiivisesti, ja moni pelaaja on ottanut ison harppauksen eteenpäin alkukauden aikana.

U18-joukkueen päävalmentaja Teemu Leppänen: Olen kokonaiskuvaan tyytyväinen. Olemme pystyneet viemään yhteistä juttua ja yksittäisiä pelaajia selkeästi eteenpäin. Matkalle on osunut ylä- ja alamäkiä, mutta nekin kuuluvat asiaan, kun joukkueessa on paljon pelaajia, jotka eivät vielä viime kaudella tällä sarjatasolla pelanneet.

Mihin asioihin olet ollut pelaamisessa tyytyväinen ja missä näet vielä parannettavaa?

Yli-Junnila: Ihan ensimmäisenä olen tyytyväinen siihen, että joukkue on täynnä pelaajia, jotka ovat halukkaita pelaamaan viisikkopeliä yhteistyössä muiden kanssa. Paljon on näkynyt sitä, että oma etu laitetaan taka-alalle ja autetaan muita. Sitä kautta on saatu yhteisiä onnistumisia ja yksilöt ovat nousseet esiin. Olemme pystyneet tekemään paljon maaleja, eli hyökkäyspelissä on onnistuttu.

Ensimmäinen kehitettävä asia on alivoima, joka on ollut alkukauden todella heikkoa. Sen eteen on tehty hommia, ja sitä on saatu viime peleissä parannettua. Yleisesti kun hyökkäyspeli on onnistunut hyvin, niin vielä enemmän pitää keskittyä siihen, mikä on hyökkäysriskin suhde ja kuinka säilytetään hyvä puolustusvalmius.

Leppänen: Tosi tyytyväinen olen yleiseen työmäärään ja siihen sitoutumiseen, miten haluamme jääkiekkoa yhdessä pelata. Se näkyy tällä hetkellä hyvässä aktiivisessa kiekottomana hyökkäämisessä ja puolustuspelissä. Olemme olleet koko ajan tosi hyviä puolustamaan, ja sillä on annettu itselle mahdollisuus tulokseen. Selkein kehitettävä asia on kiekollinen hyökkäyspeli ihan sieltä pelitaidoista lähtien päättyen maalintekohetkeen.

U20 SM-sarjan pistepörssin TOP10:ssä on peräti kolme pelikaania: 3. Aatu Jämsen (9+19=28), 5. Alexander Forslund (10+16=26), 6. Juuso Heikkilä (13+12=25). Pelicans U18:n sisäistä pörssiä johtaa puolustaja Robert Ossipov (4+9=13). Keitä nostaisitte alkukauden onnistujiksi yksilöpuolella?

Yli-Junnila: Hyökkääjistä täytyy nostaa Heikkilä, joka on pelannut huikean alkukauden. Se työmäärä, energia ja luistelu, mitä ”Hege” pystyy joka ikiseen peliin tuomaan, ovat loistava esimerkki kaikille joukkueessa. Koko ykkösketju Tomi Purmola – Forslund – Jämsen on pystynyt luomaan joka pelissä valtavan määrän maalipaikkoja.

Hyökkääjistä yksi iloisimpia ilmestyksiä on ollut myös Kim Nieminen. Hän on hyökkäysalueen hyökkäyspelissä todella hyvä pelaaja U20 SM-sarjaan. Jos mietitään pakistoa, niin Rasmus Laine on noussut uudelle tasolle ja pelannut loistavan alkukauden. Onni Käyhkö ja Patrik Satosaari ovat säestäneet hyvin.

Leppänen: Pakeista Ossipov on ilman muuta yksi selkeä onnistuja. Meidän vastuumaalivahdit (Iiro Eronen 10 ottelua, Niklas Nikkilä 5) ovat pelanneet hyvin ja antaneet mahdollisuuden pelata voitosta. Tehot ovat jakautuneet tasaisesti, mikä kuvaa hyvin meidän tekemistä. Hyökkääjistä nostaisin esiin Rasmus Kumpulaisen (-05). Hän on vuotta nuorempana ottanut tosi ison roolin. Ja mikä tärkeintä, hän pelaa fiksua jääkiekkoa, mikä varmasti kantaa tulevaisuudessa kansainvälisenkin tason peleihin.

U20-ryhmällä alkusarjaa on jäljellä 14 ottelua, U18:lla 13. Millaiset näkymät ovat alkusarjan loppurutistukseen?

Yli-Junnila: Koko ajan ollaan sillä rajalla, että pystytäänkö kaikkia pelejä pelaamaan. Hirveän montaa peruutusta ei voi enää tulla. Peliryppäitä on ollut paljon peruutusten takia, mutta pojat ovat jaksaneet hienosti. On ollut kolmen pelin viikkoja, mitkä eivät ole A:ssa kovin yleisiä. Osalla on ollut päälle ylioppilaskirjoituksia sun muuta. Pyrimme siihen, että pystyisimme rytmittämään toimintaa niin, että pystymme kehittävästi harjoittelemaan ja silti peleissä taistelemaan voitoista, ja jätkille jäisi vielä energiaa hallin ulkopuolisiinkin asioihin.

Leppänen: Tavoite on tietysti pitää sijoitus kympin sakissa. Meillä oli tuossa kova rupeama, kun pelasimme 11 peliä 23 päivään. Siinä opimme varmasti itsestämme aika paljon. Pystyimme rupeaman loppuun viime viikonloppuna pelaamaan kaksi todella hyvää peliä K-Espoota ja KooKoota vastaan. Momemtum pitäisi nyt säilyttää ja oppia, mistä se hyvä suoritus koostuu. Kun keskitymme ensisijaisesti päivittäiseen kehittymiseen, niin uskon, että jäljellä olevat 13 peliä tuovat meille paikan kympin sakissa.

U20 SM-sarja Lukko – Pelicans perjantaina 6.11. Raumalla klo 18.30.
U18 SM-sarja Pelicans – K-Vantaa perjantaina 6.11. Isku Areenalla klo 18.30.

Teksti: Aleksi Salonen

Junior-Pelicans ry

Svinhufvudinkatu 29, 15110 Lahti

044 255 1975 toimisto@juniorpelicans.fi

Toimisto avoinna ma-pe klo 9-15