Voitto ja tappio saaliina kotiviikonlopusta
Julkaistu: 11.02.2020 00.00

Pelicans B2 jatkoi SM-sarjan pelejään pre play off-peleillä vastassaan JYP ja Kalpa. Molemmat vastustajat ovat kampeamassa Pelicansin lailla pudotuspeleihin ja ovat lähtökohtaisesti samoilla sijoilla, joten tasaiset pelit oli ennakkoon tiedossa peliin lähtiessä. Perjantai-illan vastustaja JYP tarjosikin hienon ja kiihkeän kamppailun sarjapisteistä. Jyp sai otteluun unelma-alun ,kun se jo ottelun kolmannella minuutilla sai maalitilinsä auki. se ei kuitenkaan vaikuttanut kotijoukkueen peliin,sillä Pelsu esitti hyvää ja kiekollista jääkiekkoa saaden palkinnon erän loppuun ja pelin tasoihin. Sama tasaväkisyys jatkui myös ottelun toisessa erässäkin molempien joukkueiden ottaessa paljon jäähyjä, mikä on ollut ominaista koko kevätkauden peleissä. eräluvut pyöreät 1-1. Kolmas erä osoitti kotijoukkueen taistelumielialan,sillä se sai ensin 5 minuuttisen ja sen perään vielä 2 minuuttia , jonka joukkue kesti todella hienolla ja uhrautuvaisella AV-pelaamisella. Ja kun vielä alivoiman loppuhetkillä kävi pelin maestro Arttu Virtanen tekaisemassa av-maalin, pelikellon näyttäessä aikaa 54.06, oli vastustajan selkäranka murrettu. Heti tuon tilanteen perään Pelsu kaunisteli lukuja vielä YV-llä ja kaunisteli loppulukemat 5-2 tyhjiin.

Lauantain vieraaksi kotijoukkue sai vieraaksi aina vahvan Kalpan. Myös tämä ottelu antoi hyviä viitteitä siitä, millaista voisi play off kiekko olla, silllä ottelu tarjosi jälleen vauhtia ja tilanteita molempiin päihin. Kalpa sai otteluun hienon alun onnistuen maalin teossa erän alusta kahdesti. Pelicans pääsi kuitenkin peliin mukaan ja kaunisteli eräluvut 1-2 yv-llä erän puolivälissä. Toinen erä oli tasaista ja hyvin erikoistilannevoittoista peliä, molempien onnistuessa yv-llä , Pelicans kahdesti. Peli kahden erän jälkeen 3-4 vieraille. Kolmas erä jatkui sekin alkupuolensa tasaisissä merkeissä molempien onnistuessa kertaalleen maalinteossa. Ottelun ratkaisuksi osoittautui Kalpa-rankkari , jonka se pussitti onnistuneesti. Rankkarin oikeellisuus herätti vähän tunteita, eikä sen oikeellisuudesta oltu välttämättä samaa mieltä kotijoukkueen aitiossa. Tilanteen jälkeen kävi Kalpa vielä tekaisemassa voittolukemat taululle 4-7, samalla vieden Pelicansilta sarjataulukon kolmannen sijan.

Viikonlopun pelit olivat kuitenkin kotijoukkueen osalta hyvää ja vauhdikasta kiekkoa ja jatkoa kotipelit saavat ensi perjantaina ,kun vastaan luistelee Blues.