Pisteet kotiin pitkän kaavan mukaan
Julkaistu: 08.03.2020 00.00

Perjantai-iltana saatiin jääkiekkoviihdettä yleisölle koko rahalla, kun Pelicans kohtasi Sollilla Karhu-Kissat. Ennakkoonkin tiedetty K-Kissojen sumputtava pelityyli aiheutti juuri niin paljon vaikeuksia, kuin oli tiedossakin. Vierailija oli edellisviikonloppuna kiusannut Kärppiä ja Kalpaa aina jatkoajalle saakka. Ottelun alku olikin käsikirjan mukaista peliä K-Kissojen onnistuessa avausmaalissa kahdeksan minuutin jälkeen. Kotijoukkueen maaliteko-ongelmat eivät meinanneet helpottaa koko avauserässä, sillä tasoitus saatiin kairattua vasta erän viimeisellä minuutilla ja tavan mukaan YV:llä, erä tasan 1-1. Toinen erä alkoi Pelsun 2 miehen YV:llä, jonka seurauksena ottelun maestro Emil Kujala heilutti verkkoa nimikkopaikaltaan, ja peli näytti olevan hallussa. Sitten tapahtui jälleen jotain ja vierailija sai otteen peliin tehden 3 seuraavaa maalia ja tuska Pelicans leirissä oli kova, kun vierailija onnistui erän lopussa viemään ottelun YV.llä jo 2 maalin johtoon. Ottelun kotijoukkueen kannalta tärkein maali saatiin kuitenkin vielä erän viimeiselle minuutille , kun Rene Malmström nautiskeli pikkumustan verkkoon todellisen pukukoppimaalin merkeissä. Hienon esityön maaliin teki Atte Rusi. peli kahden erän jälkeen vieraille 3-4. Kolmanteen eräänkään ei Pelicans saanut konettaan maalien muodossa käyntiin , vaan laski K-Kissat jo kolmen maalin karkumatkalle, ennen kuin maestro Kujala sai maali-iloittelunsa käyntiin. Pelicans osoitti joukkueen vahvuuden tuomalla pelin väkisin tasoihin erän loppuun ja Kujalan kolmas maali kirvoitti jo kriittisen yleisönkin heittelemään hattuja kentälle. Ja kun sama mies oli kentän hahmo vielä jatkoajallakin ,ei ratkaisumaalin tekijä ollut kenellekään yllätys. Kujalan tehot 4+1 ja ottelun ehdoton hahmo!!. Torjunnat ottelussa 27-35, jotka Pelicansin osalta jakautuivat Aatu Kilposelle ja Veeti Suur-Askolalle , joka luisteli tolppien väliin 3 erän alkupuolella. Pelicans jatkaa pelejään sarjan sijalle 6 ja kaksi jäljellä olevaa peliä Ilvestä ja K-Vantaata vastaan valmistelevat jo joukkuetta play Off peleihin ,jotka startataan vieraskentältä.