26.11. Koronaepidemian vaikutukset seuratoimintaan
JuniorPelicansJulkaistu: 26.11.2020 12.12

26.11. Koronaepidemian vaikutukset seuratoimintaan

Päijät-Hämeen, eli koko seuran toiminta-alue on koronaepidemian leviämisvaiheessa. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän 25.11. asettamat suositukset ja rajoitukset sekä Jääkiekkoliiton suositukset ja rajoitukset tarkoittavat seuratoiminnassa seuraavia toimia 25.11.-14.12. ajalla:

Ottelut on peruttu Naisten, U19 Akatemian ja U19 Teamin osalta.

Ryhmäharjoitustoiminta on peruttu Naisten ja Kunnon Äijien osalta. U19 Ak ja U19 team -joukkueiden osalta odotamme ylilääkärin tarkennusta asiaan (suurin osa pelaajista alle 18-vuotiaita).

Kaikki sarja- ja harjoitusottelut pelataan ilman yleisöä. Vain joukkueiden toimihenkilöt, toimitsijat, tuomarit ja hallin henkilökunta pelaajien lisäksi saa olla hallissa. Näitä henkilöitä ei lasketa 10 henkilön rajoitukseen. Tämä tieto joukkueenjohtajien on välitettävä vastustajille.

Kaikki harjoitustapahtumat jäähalleissa ja muissa tiloissa järjestään ilman yleisöä.

Kiekkokoulu: Lapsi/vanhempi (Lahti) ja Luistelukoulut Heinola, Hollola, Vääksy ja Nastola
Ryhmien harjoitukset peruttu 14.12 asti, koska aikuisten ryhmäharrastukset on kielletty ja näissä ryhmissä on aikuisia lasten kanssa jäällä. Ne lapset ketkä tulevat toimeen itsenäisesti jäällä voivat osallistua normaaliin kiekkokouluun Heinolassa, Hollolassa Vääksyssä ja Nastolassa. Lahdessa voi osallistua Luistelun ABC-ryhmän jäävuorolle. Vuoroille voi osallistua noudattaen alla olevaa ohjetta.

Kiekkokoulu: Luistelun ABC (Lahti), Jääkiekon ABC (Lahti), Tekniikkakoulu (Lahti), Kiekkokoulut Hollola, Nastola, Heinola ja Vääksy
Kaikki varusteet puettava päälle jo kotona. Myös luistimet (muistakaa hankkia teräsuojat ja nimetä ne). Koska vanhempia ei jäähallien sisätiloihin saa tulla, ryhmän ohjaajat ottavat lapset vastaan hallin ovella ja ohjaavat oikeaan pukukoppiin odottamaan jäälle menoa. Pukukopista mennään jäälle ohjaajien johdolla. Harjoituksen jälkeen lapset tuodaan ohjaajien toimesta hallin ovelle, jossa vanhemmat ovat odottamassa noudattaen maskisuositusta ja turvavälejä. Infotkaa lapsia, että vanhemmat eivät saa tulla halliin sisälle ja varmistakaa että pystyvät toimimaan harjoituksissa ilman vanhemman läsnäoloa. Hallien kahviot ja katsomot ovat suljettu ja niihin ei saa mennä, kuten ei muihinkaan hallin sisätiloihin.

Seura noudattaa viranomaisten päätöksiä ja suosituksia ja kehottaa kaikkia toimijoita toimimaan vastuullisesti ja ohjeita noudattaen, jotta junioreiden harrastustoiminta saadaan pidettyä käynnissä!

Lisätiedot: Ari Suomalainen 050 375 0685 ari.suomalainen(at)juniorpelicans.fi


SJL 27.11.: HUS:n alueella sarjat keskeytetään miesten Mestistä ja Naisten Liigaa lukuun ottamatta, muilla alueilla noudatetaan voimassa olevia viranomaispäätöksiä

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on tänään julkaissut torstaina 26.11. tekemänsä päätökset alueellisten rajoitusten ja suositusten suhteen.

Suomen Jääkiekkoliiton koronaryhmä on päätösten julkistamisen jälkeen päättänyt, että niissä sarjoissa, jotka päättyvät ennen joulutaukoa, perutaan tästä hetkestä alkaen kaikki ottelut, joissa osapuolena on HUS:n alueella toimiva seura. Sarjoissa, jotka jatkuvat koko kauden, syyskauden loput ottelut siirretään kevätkaudelle.

Päätös ei koske miesten Mestistä eikä Naisten Liigaa.

Vaikka pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätös ei suoraan koske koko HUS:n aluetta, on Jääkiekkoliiton koronaryhmä päättänyt näistä toimista koskien koko HUS:n aluetta. Tähän päädyttiin, koska lähes kaikissa otteluissa jompikumpi joukkueista on pääkaupunkiseudun alueeelta.

Muiden sairaanhoitopiirien alueilla noudatetaan kullakin alueella voimassa olevia viranomaispäätöksiä ja -suosituksia. Niiden muuttuessa reagoimme niihin vastaavasti mahdollisemman pikaisella aikataululla.