Pelicans B2, B-nuorten SM-sarja

Pelicans - Kärpät/Ahmat  4 - 2

Laune 1

Kärpät kaatui kovan taistelun päätteksi

Pelicans voitti Kärpät sunnuntaina SOL-Areenalla pelatussa SM-sarjan ottelussa kolmannen erän hienon nousun ansiosta numeroin 4-2 (0-1,0-1,4-0).

1. erässä Pelicansin peli oli tahmeaa ja erän ainoan maalin teki ylivoimalla Kärpät.

2. erässä Pelicans sortui jäähyilyyn osin ansaitusti, mutta tuomereiden pilli soi liian herkästi kotijoukkueelle ja jäi soimatta vieraille. Pelicansille tuomittiin erässä kahdeksan 2-minuuttista ja lisäksi pari käytöskymppiä. Kärpät meni kahden maalin johtoon kahden pelaajan ylivoimalla erän puolivälissä. Tilanne oli erän lopuksi 0-2.

3. erään tuli sisuuntunut Pelicans ja tulostakin rupesi tulemaan. Takaa-ajon aloitti B1-lainapakki Justus Jaakkola (1+1) ja heti perään ranskalaisvahvistus Sayam Limtong (1+0) toi Pelicansin tasoihin. Tämän jälkeen peli oli armotonta taistelua voitosta. Ottelun loppuminuuteilla Matias Leinonen (1+0) onnistui tekemään riemukkaasti voittomaalin. Viimeisellä minuutilla kapteeni Niklas Laakso (1+1) varmisti voiton viemällä Pelicansin kahden maalin johtoon, mutta tämän maalin jälkeen syntyi valitettava joukkotappelu Kärppien maalilla. Tässä rytäkässä jaettiin yhteensä 124 jäähyminuuttia. B1-lainahyökkääjä Oskari Kuntonen (0+2) sai runsaiden minuuttien lisäksi ottelussa kaksi syöttöpistettä. Pelicansin maalissa pelannut Aku Ripatti pelasi mahtavan ottelun ja oli Pelicansin voiton avainpelaaja varmoilla torjunnoillaan, joita kertyi yhteensä 35 (94,59%).

Tilastot

4 - 2

Kärpät/Ahmat
0 - 10 - 14 - 0
2'Jäähy: 2 minMaattola Juho
10'Jäähy: 2 minBrofeldt Niki
19'Jäähy: 2 minLeinonen Matias
22'Jäähy: 2 minYli-Heikkilä Aaro
22'Jäähy: 2 minHakala Eemeli
26'Jäähy: 2 minLeinonen Matias
36'Jäähy: 2 minLeinonen Matias
39'Jäähy: 2 minLeinonen Matias
39'Jäähy: 10 minLeinonen Matias
43'Jäähy: 2 minPeltonen Atte
46'MaalisyöttöBrofeldt Niki
47'MaaliLimtong Sayam
47'2. maalisyöttöLaakso Niklas
47'Jäähy: 2 minYli-Heikkilä Aaro
55'Jäähy: 2 minMäkinen Martti
58'MaaliLeinonen Matias
59'MaaliLaakso Niklas
59'Jäähy: 5 minYli-Heikkilä Aaro
59'Jäähy: 20 minYli-Heikkilä Aaro
59'Jäähy: 2 minBrofeldt Niki