TUKEA JÄÄKIEKON HARRASTAMISEEN

Pelicans tukirahasto
Rahaston tarkoitus on tukea JuniorPelicansin pelaajia, joiden perheillä on vaikeuksia suoriutua kausimaksuista. Rahastolla on oma ohjausryhmä, joka päättää avustusten jaosta rahaston sääntöjen edellyttämällä tavalla. Avustusta voi hakea koko kauden ajan ja hakemukset käsitellään neljä (4) kertaa kaudessa, touko-, elo-, marras- ja helmikuun päätteeksi.
Rahaston alkupääoman lahjoittajia ovat: Kuntokeskus K&M, Suomen Projektori, Rakennusliike Pekka Sipilä, Bermanto ja Pertti Heikkisen valmennettavat

KR 69 rahasto
Rahaston alkupääoman lahjoittaja on Kiekkoreippaan -69 syntyneiden ikäluokka. Rahaston tarkoitus on tukea seuran juniorijoukkueissa pelaavia lahjakkaita pelaajia, joiden vanhemmilla on maksuvaikeuksia kausimaksuissa. Rahastolla on oma ohjausryhmä, joka päättää avustusten jaosta rahaston sääntöjen edellyttämällä tavalla. Tukea voidaan jakaa useamman kerran kaudessa ja hausta tiedotetaan suoraan pelaajien vanhemmille ja seuran nettisivuilla.

Jääkiekkoliiton rahastot
Suomen Jääkiekkoliitto tukee junioreita MEKMA rahastosta. Rahaston taustalla ovat lahjoitukset sekä muut Jääkiekkoliiton ko. tarkoitukseen varaamat rahat. Rahallisella tuella halutaan varmistaa, että mahdollisimman monet juniorit voivat jatkaa kiekkoilua perheen taloudellisista haasteista huolimatta, seurojen harrastajamäärät ja toiminta saadaan pidettyä hyvällä tasolla sekä junioreilla on paremmat mahdollisuudet kokeilla/harrastaa myös muita – jääkiekkoakin tukevia – urheilulajeja.

Kriteerit tuen myöntämiselle: Perheen työttömyydestä, sairauksista, lasten runsaslukuisuudesta tai muista toimentuloon vaikuttavista syistä johtuvat taloudelliset haasteet. Lisäksi seuralla on oltava suunnitelma valmentajien koulutuksesta, toimenpiteet kustannusten kurissa pitämiseksi sekä oma järjestelmä vähävaraisten perheiden tukemiseen. Tuen myöntämiseen vaikuttaa myös pelaajan oma kunnianhimo.

Jääkiekkoliiton rahastoista tukea haetaan keväisin (U13-18 -jun.) ja syksyisin (Kiekkokoulu-U12 -jun.). Hausta tiedotetaan liiton ja seuran nettisivuilla sekä suoraan pelaajien vanhemmille.

Olympiarahasto
Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön Olympiarahasto tukee vähävaraisten perheiden jääkiekkoharrastusta. Tukea voivat hakea perheet, joilla on työttömyyden, sairauksien, lasten runsaslukuisuuden tai muiden perheen toimentuloon vaikuttavien syiden vuoksi vaikeuksia selvitä jääkiekkoharrastuksen kustannuksista. Tukea voidaan hakea U9-16 -junioreille. Avustuksen jakamisessa ensisijalla ovat ne hakijat, jotka eivät ole saaneet avustusta Jääkiekkoliiton rahastosta. Tuen hausta tiedotetaan pelaajayhdistyksen ja seuran nettisivuilla sekä suoraan pelaajien vanhemmille.

Päijät-Häme rahasto - Alumnin tukisäätiö - www.alumnisaatio.fi
Päijät-Häme rahasto on perustettu tukemaan Päijät-Hämeessä ja sen ympäristössä pelaavia nuoria jääkiekkoilijoita, joilla on jostain syystä vaikeuksia suoriutua jääkiekon harrastamisen yhä nousevista kuluista ja kustannuksista. Rahaston tavoitteena on pyrkiä myös muulla tavoin tukemaan nuorten jääkiekkoa ja sen kehittymistä Päijät-Hämeen alueella. Rahaston pyrkimyksenä on tarjota mahdollisimman monelle alueen nuorelle tilaisuus päästä aloittamaan jääkiekkoharrastus tai jatkamaan sitä, mikäli harrastamisen tiellä on taloudellisia esteitä.

Rahasto toimii niin sanotusti omakatteisena rahastona Alumnin Tukisäätiön alaisuudessa toteuttaen omalta osaltaan säätiön tarkoitusta ja toimintaa jääkiekon kehittämiseksi yhä näkyvämmin Suomen suositummaksi urheilulajiksi.

Rahaston johdossa ovat entiset pelaajat, Erik Kakko, Pasi Nurminen, Ville Skinnari sekä Kimmo Peltonen, joka toimii rahaston puheenjohtajana. Yritysmaailman edustajina Tomi Veijalainen ja Juha Sihvonen. Johtokunta vastaa rahaston käytännön toiminnasta ja tukipäätöksissä apuna mukana ovat myös JuniorPelicans ja Lahden Pelicans.

Payback Lahti - paybacklahti.fi
Lahteen on perustettu hyväntekeväisyysyhdistys Payback Lahti ry. Yhdistyksen tavoitteena on tukea lahtelaisia vähävaraisia lapsia ja nuoria omissa urheiluharrastuksissaan yli lajirajojen. Tuen saaja voi olla liikuntaa tai urheilua rekisteröidyssä yhdistyksessä harrastava lapsi, nuori (alle 16-vuotias), joukkue tai ryhmä lajista riippumatta. Käsittelemme kaksi kertaa vuodessa ainoastaan kirjalliset, vaadituilla tiedoilla lähetetyt hakemukset. Tukea voit hakea lapsellesi tai ryhmällesi kerran vuodessa. Lisätiedot ja hakemukset paybacklahti.fi

Muut tukirahastot


Mikäli haluat tukea jääkiekon harrastamista ja lahjoittaa seuran rahastoihin, niin ota yhteyttä seuran toiminnanjohtajaan.

Junior-Pelicans ry

Svinhufvudinkatu 29, 15110 Lahti

044 255 1975 toimisto@juniorpelicans.fi

Toimisto avoinna ma-pe klo 9-15