Ari-Pekka Lattu 22.6.1978–15.6.2022
JuniorPelicansJulkaistu: 20.06.2022 13.01

Ari-Pekka Lattu 22.6.1978–15.6.2022

Kuva: Yle arkisto

Ari-Pekka Lattu menehtyi 15. kesäkuuta Lahdessa pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana. Lattu oli kuollessaan 43-vuotias. Hän oli syntynyt Lahdessa 22.6.1978. Lattu tuli tunnetuksi suurelle yleisölle yleisurheilijana, ensin korkeushyppääjänä ja sitten 400 metrin aitajuoksijana.

Ari-Pekan ja hänen vaimonsa Marin kolme poikaa ovat jatkaneet urheiluharrastusta palloilulajien parissa. Pojista vanhin, Niklas, pelasi kaikki juniori-ikäluokat Kiekkoreippaan ja Pelicansin junioreissa. Keskimmäinen, Jasper, jatkaa edelleen kiekkojen torjumista Pelicansin U18 -joukkueessa. Nuorin, Julius, pelaa salibandyä Pelicans Sb:ssä.

AP osallistui aktiivisesti poikiensa joukkueiden toimintaan. Hän avusti valmentajia ja junnuja etenkin fysiikkatreeneissä ja opetti monet lapset juoksemaan. Lisäksi hän toimi muun muassa toimitsijavastaavana, turnaustoimiston vastaavana, toimitsijana ja monissa muissa tehtävissä. Myös vaimo Mari Lattu on toiminut monissa eri vapaaehtoistehtävissä poikien joukkueiden parissa.

AP toimi viime vuosinaan Liikenneturvan yhteyspäällikkönä. Hän oli merkittävässä roolissa JuniorPelicansin ja Liikenneturvan yhteisessä Liitukoutsi-hankkeessa, jonka tavoitteena on edistää nuorten omaehtoista ja turvallista liikkumista.

Latun vaimo Mari luonnehtii yhteistä matkaa miehensä kanssa aina turvallisena, myönteisenä ja kannustavana. Mari kertoo erityisesti arvostaneensa ja nauttineensa miehensä kasvatusasenteesta, jolla perheen poikia on opastettu perusarvojen kunnioittamiseen jämptisti, mutta samalla lempeästi tavalla, jossa on koettu yhteisiä onnistumisia.

– AP:n maanpäällinen maaliviiva tuli ylitettyä viimeisen kerran loistavalla suorituksella loppuun asti 15.6.2022 ajassa 01.03. Lähtö oli rauhallinen, kuten myös lähdöt juoksuaikaan telineistä. Saimme olla paikalla ja lähettää AP:n viimeiselle matkalleen kädestä pitäen. Kiitos kaikille AP:n tukemisesta ja tsemppaamisesta vaikean sairauden aikana. Ne olivat iso voimavara ja tuki hänelle. Rakkaudella kiittäen Mari, Niklas, Jasper ja Julius, Latun perhe kuvasi tuntojaan sosiaalisessa mediassa, kun isä nukkui pois.

Koko Pelicans-perhe kunnioittaa Ari-Pekka Latun muistoa ja ottaa osaa hänen läheistensä suruun.

Ari-Pekka Latun toiveena oli, että jos joku haluaa häntä muistaa, se voisi adressien sijaan tapahtua tukemalla perheen poikien urheiluharrastusta,
tilinumero: FI55 8312 6710 4258 62, saaja Mari Lattu.

Pelicans-yhteisö tulee tukemaan Jasperin kiekkoharrastuksen maksuja. Mukana tukemassa ovat yhteistyökumppanit, seura ja U18 -joukkue.