AVI kiristää Päijät-Hämeen koronarajoituksia – koronapassi rajoitusten vaihtoehtona
Julkaistu: 22.12.2021 10.09

AVI kiristää Päijät-Hämeen koronarajoituksia – koronapassi rajoitusten vaihtoehtona

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt uusia päätöksiä koronarajoituksista Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueelle. Nyt voimassa olevien kokoontumisrajoitusten sijaan 27.12. alkaen rajoitetaan kaikkia sisätiloissa järjestettäviä yli kymmenen hengen ja ulkotiloissa yli 50 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 26.1.2022 asti.

Lisäksi 20.12. alkaen, voimaan tulee erilaisten asiakas- ja yleisötilojen käyttöä koskeva määräys lähikontaktien aiheuttaman tartuntariskin ehkäisemiseksi. Tilojen käyttöä koskeva päätös on voimassa 31.12.2021 asti.

TOIMINNAN JÄRJESTÄMINEN

Päätöksen sisältämät osallistujamäärää koskevat rajoitteet poistuvat, kun otamme käyttöön koronapassitarkistukset.

Koronapassin käyttö koskee siis kaikkia tiloihin tulijoita: katsojat, pelaajat, toimihenkilöt, tuomarit ja toimitsijat. Liikuntapaikkojen ja seuran palkatulta henkilöstöltä passia ei vaadita, näiden ollessa harjoittamassa ammattiaan. Näiden henkilöiden tulee todistaa työsuhde niin vaadittaessa. Vaihtoehtoisesti voi näyttää koronapassia.

Koronapassitarkistus koskee kaikkia sarjoja ja harjoituksia kaikissa ikäluokissa. Koronapassia ei kysytä alle 16-vuotiaalta, ikä arvioidaan silmämääräisesti. Täten U16 ja nuorempien sarjoissa ja harjoituksissa pelaajilta ei koronapassia kysytä, mutta kaikilta muilta halliin tulevilta se kysytään.

KORONAPASSIN TARKISTUS

Koronapassi tarkistetaan jokaisen harjoitus- ja ottelutapahtuman yhteydessä hallin sisääntulo-ovella. Tarkistuksen suorittaa järjestävä taho.

  • Joukkueiden osalta koronapassin tarkastaa joukkueen valtuuttama henkilö/henkilöt
  • Seuratoimintojen osalta koronapassin tarkastaa seuran työntekijä tai heidän valtuuttama henkilö
  • Koronapassin lukijasovellus on nimeltään Koronatodistuksen lukija. Alla suorat linkit sovelluksiin:

Henkilöllisyys on pystyttävä tarvittaessa todistamaan. Vierasjoukkue ei voi tarkistaa omia koronapassejaan. Koronapasseista ei saa tietosuojan vuoksi pitää̈ mitään listaa, niiden tietojen kerääminen mihinkään tietoihin ylös on laitonta. Muistakaa tiedottaa vastustajaa käytännöistä hyvissä ajoissa etukäteen.

KORONAPASSI

Lisätietoa koronapassista https://stm.fi/koronapassi

HUOM

  • Koronapassi sisältää tiedot mahdollisista rokotuksista, sairastetusta taudista tai negatiivisesta testituloksesta. Näin ollen, vain koronapassia näyttämällä on mahdollisuus osallistua toimintaan.
  • Pelaajat, joilla ei ole koronapassia, eivätkä näin ollen voi osallistua toimintaan, sopivat valmentajan kanssa korvaavista harjoitteista. Mahdolliset hyvitykset kausimaksusta sovitaan myöhemmin, mikäli tilojen käyttöä koskevat rajoitukset jatkuvat vuodenvaihteen jälkeen.
  • Mikään muu kuin EU:n virallinen koronapassi ei kelpaa, joko Omakannasta printattuna tai puhelimelta näytettynä. Koronapassi edellyttää joko kahta rokotusta, sairastettua koronatautia viimeisen 6 kk ajalta tai negatiivista koronatestitulosta viimeisen 72 tunnin kuluessa.
  • Jos koronatestitulosta ei ole tullut ja siten se ei näy koronapassissa, mikään muu todistus ei valitettavasti kelpaa.
  • Suosittelemme, että joukkue jo ennen lähtöään vieraspeliin tarkistaa, että kaikilla on koronapassi kunnossa, jos kyseisellä alueella on samat rajoitukset voimassa. Huomioittehan myös, että koronapassi tarkistetaan JOKA KERTA, tietoja ei saa kerätä talteen.

SOL Areenan yleisötilat suljettu toistaiseksi!
8.1.2022 SOL Areenan kahvio avoinna, aukioloajan voi tarkistaa soittamalla 0407318059.

SOL Areenan ohje - SOL - 20.12.2021 alkaen.pdf

Junior-Pelicans ry

Svinhufvudinkatu 29, 15110 Lahti

044 255 1975 toimisto@juniorpelicans.fi

Toimisto avoinna ma-pe klo 9-15